Translations

NL

Op deze website schrijf ik vrijwel uitsluitend in het Gronings, een dialect van het Nedersaksisch. Deze in Nederland en Duitsland officieel erkende taal bestaat uit een groep Nederduitse dialecten, die worden gesproken in vrijwel het gehele noordelijke deel van Duitsland en in het noordelijke en oostelijke deel van Nederland (de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, de Gelderse regio's Veluwe en Achterhoek, in Utrecht ten oosten van de Utrechtse Heuvelrug, op Urk in Flevoland en het zuiden van Friesland).

De meeste van mijn blogs zijn in principe ook altijd in het Gronings. Waar nodig heb ik teksten vertaald, deze zijn hier te downloaden.

DE

Auf dieser Website schreibe ich fast ausschließlich in Gronings, einem niedersächsischen Dialekt. Diese in den Niederlanden und in Deutschland offiziell anerkannte Sprache besteht aus einer Gruppe niederdeutscher Dialekte, die in fast ganz Norddeutschland sowie im Norden und Osten der Niederlande (den Provinzen Groningen, Drenthe, Overijssel, den Gelderlandregionen Veluwe und Achterhoek, in Utrecht östlich des Utrechtse Heuvelrug, auf Urk in Flevoland und südlich von Friesland) gesprochen werden.

Die meisten meiner Blogs sind grundsätzlich auch immer in Gronings. Bei Bedarf habe ich Texte übersetzt, die hier heruntergeladen werden können.


Popkonzert In Lederhose
PDF – 89.2 KB 6 downloads