Vacature

Ik ben een 45-jarige man met een lichamelijke handicap a.g.v. Duchenne spierdystrofie. Ik woon in een fokuswoning in de Stad-Groninger wijk Beijum. In principe functioneer ik zelfstandig, maar ik heb bij vrijwel iedere handeling uitvoerende hulp nodig.

 

Fokus biedt alleen adl-assistentie die direct op mij gericht is. Voor de verdere invulling van mijn leven kan ik geen beroep op ze doen. Hiervoor zoek ik de hulp van enthousiaste, sociale, hulpvaardige en flexibele personen tot 45 jaar.

 

Je gaat werken als huishoudelijke hulp of als persoonlijk assistent(e). Een combinatie van beide is ook mogelijk. Je ontvangt salaris op basis van een persoonsgebonden budget.

 

Ik vind het een pluspunt als je Gronings spreekt of tenminste verstaat. Dat is de taal die ik gewoonlijk spreek en waarin mijn werk ligt.

 

Lijkt het je iets? Stuur mij je sollicitatiebrief met foto via awijnholds050@gmail.com.

Persoonlijk assistent(e)

Ik heb jouw assistentie nodig bij administratieve zaken, uitstapjes, sociale verplichtingen en enkele huishoudelijke taken. Je hebt een rijbewijs en kunt in een busje rijden.

 

Je moet verpleegkundige handelingen kunnen doen op het gebied van invasieve beademing. Je hebt daarvoor geen speciale zorgdiploma's nodig. Iedereen mag deze handelingen uitvoeren, mits geschoold en getoetst door het Centrum voor Thuisbeademing. Hiervoor worden cursussen gegeven, de kosten worden uit het pgb vergoed.

 

Je werkt één of twee dagen in de week (ma, di, wo en/of do) van ca. 11.00 tot 15.00 uur en evt. onregelmatig op avonden en voor invalbeurten. Je uurloon wordt in overleg bepaald.

Huishoudelijke hulp

Je assisteert me hoofdzakelijk met schoonmaken, wassen, koken en boodschappen doen.

 

Je werkt één of twee dagen in de week (ma, di, wo en/of do) van ca. 11.00 tot 15.00 uur. Het uurloon dat ik je mag bieden is € 15,38.

Over mij

Ik ben op 9 september 1973 geboren in Stadskanaal en opgegroeid in het nabijgelegen Alteveer. Daar heb ik tot mijn 34e gewoond.

 

Toen ik zeven jaar oud was, werd bij mij duchenne spierdystrofie vastgesteld. A.g.v. deze progressieve spierziekte heb ik lichamelijke beperkingen.

 

Sinds 2007 woon ik in Groningen. Een bwuste keuze, ingegeven door noodzaak: ik wilde zelfstandig wonen en zoveel mogelijk mijn eigen leven leiden. Dat kan voor mij niet in de provincie Groningen, maar wel in de Stad. Daar heeft Fokus drie projecten, waar lichamelijk gehandicapten zelfstandig kunnen wonen met behoud van eigen regie over hun leven.

 

Ik heb van huis uit het Gronings als eerste taal meegekregen. Ik ben niet alleen een actieve spreker, ook mijn werk ligt in de Grunneger toal. Als tekstredacteur van een Groningstalig tijdschrift controleer en verbeter ik ingezonden teksten. Ik schrijf zelf ook in het Gronings, voornamelijk blogs, columnss en wikipedia-artikelen.